AOV verzekerde bedragen | Hoe bepaalt u nu eigenlijk de hoogte van de verzekerde som bij het afsluiten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering?

AOV verzekerde bedragen erg afhankelijk van u situatie.
Hoeveel reserves heeft u en wilt u dit aanspreken bij arbeidsongeschiktheid? Heeft u vrouw bijvoorbeeld voldoende inkomen of bent u alleenstaand? Feit is dat u maximaal 80% van uw inkomen mag verzekeren op een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Voor ZZp-ers geldt 80% van de winst en bij DGA geldt 80% van het inkomen. Dividend uitkering wordt niet meegenomen. Bij de keuze van de AOV verzekerde bedragen moet u een balans zien te vinden tussen een minimale voorziening waarbij u net aan uw verplichtingen kunt voldoen en een ruime waarbij alles mogelijk is. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter behoorlijk prijzig. De AOV verzekerde bedragen  zijn verdeeld in een A en een B risico. Rubriek A is het verzekerde bedrag dat u het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid uitgekeerd krijgt en rubriek B is het verzekerde bedrag dat u in de jaren na het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid krijgt.

AOV verzekerde bedragen

Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat, neem dan contact met ons op!
AOVzonderprovisie.nl is onderdeel van Hanzestedenbedrijfsverzekeringen.