Binnen de verzekeringswereld is er steeds meer discussie over het wel of niet geven van advies bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Oftewel een AOV Verzekering sluiten op basis van execution only of op basis van een volledig advies. Daarin zie je een tweedeling ontstaan. Traditionele tussenpersonen kiezen veelal voor een volledig advies en internetaanbieders gaan steeds meer over op execution only.

Wij hebben inmiddels een aantal congressen bezocht, georganiseerd door verzekeraars waarin dit onderwerp centraal stond. Deze congressen worden veelal bezocht door meer traditionele tussenpersonen, die bij de klant op bezoek gaan en een volledige analyse voor de klant maken met de daarbij behorende nota. Niets mis mee. Tussenpersonen die via websites hun producten aanbieden, komen hier ook wel, maar deze zijn in de minderheid, gewoon omdat er minder aanbieders zijn.

De traditionele tussenpersoon staat op het standpunt dat een klant advies nodig heeft omdat hij/zij zelf geen verstand heeft van AOV Verzekeringen of in ieder geval onvoldoende overzicht. Daar horen één of meerdere bezoeken bij. Daar komen we dus bij de kern van mijn blog. Op de eerdere genoemde congressen wordt het aanbieden van AOV Verzekeringen op basis van execution only zwaar afgekeurd. Oftewel “het moet verboden worden”. Woorden geciteerd van een door verzekeraar ingehuurde professionele bangmaker zal ik maar zeggen. Eigenlijk zou er alleen maar op basis van volledig advies AOV Verzekeringen aangeboden mogen worden.

Wij van Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen hebben daar een andere mening over. Je moet een AOV Verzekering niet moeilijker maker dan het in werkelijkheid is. Een persoon die een offerte opvraagt via onze site weet in de meeste gevallen uitstekend waar hij/zij mee bezig is. Zijn financiële kennis is over het algemeen voldoende tot goed te noemen. Vaak heeft hij/zij al een AOV Verzekering en wil graag een vergelijking maken met zijn huidige polis. Daarom kiest een klant voor een internetaanbieder en is een advies op basis van execution only helemaal nog niet zo gek. Klant geeft bij de site precies aan wat hij/zij wilt en wij gaan op zoek naar de beste aanbieding met de beste voorwaarden tegen de scherpste premie. Wat kan daar mis mee zijn.

Wij hebben daarom onze website www.aovzonderprovisie.nl aangepast en bij ons is het nu mogelijk om een AOV Verzekering af te sluiten op basis van beide varianten. De keuze laten wij aan de klant. Wij zijn van mening dat een klant deze keuze uitstekend zelf kan maken. Hij of zij is namelijk niet gek.